Dit Zomerfestijn+ 2018-05-28T12:03:13+00:00

Zomerfestijn+

Programma voor thuisblijvers in IJsselstein

23 juli t/m 17 augustus 2018

Voor de derde keer ZOMERFESTIJN+, het programma voor thuisblijvers in IJSSELSTEIN

ZOMERFESTIJN+ is bezig in IJsselstein een traditie te worden. Begonnen in 2016 vindt dit activiteitenprogramma  in de komende zomer van 2018 voor de derde keer plaats. Het enthousiasme van de deelnemers is voor ons als initiatiefnemers en organisatoren aanleiding geweest om Zomerfestijn+ ook dit jaar weer op de kaart te zetten. Van maandag 23 juli t/m vrijdag 17 augustus is er voor oudere IJsselsteiners (50+) die in de vakantietijd hun vertrouwde vertier moeten missen of die wel eens wat anders willen, een programma dat hun dicht bij huis de kans biedt om er eventjes uit te zijn, samen met anderen. Want dat is de doelstelling van ons evenement. En dat is een schot in de roos gebleken.

Niet alleen de vele tevreden deelnemers hebben ons blij gemaakt. Blij zijn we ook met het grote aantal IJsselsteinse organisaties en instellingen van uiteenlopende pluimage die het Zomerfestijn hebben omarmd en tezamen in 2016 en 2017 voor het aanbod van een groot aantal activiteiten hebben gezorgd. Ook dat is geen eendagsvlieg gebleken. Voor de komende zomer staan diezelfde, en ook enkele andere organisaties weer garant voor een breed en gevarieerd programma. U kunt opnieuw deelnemen aan een keur van activiteiten en bijeenkomsten, binnen en buiten, waarbij u wordt uitgenodigd of uitgedaagd tot kijken, luisteren, praten en nadenken, tot wandelen, dansen en bewegen, en tot verkennen en genieten van wat IJsselstein aan natuur en cultuur te bieden heeft. En dat alles, dank zij de welwillendheid en inzet van de deelnemende organisatie, tegen minimale kosten!

Het organiserende werk wordt gedaan door vrijwilligers van de Historische Kring IJsselstein, Kursusprojekt IJsselstein en KBO/PCOB afd. IJsselstein/Lopik en door enkele vrijwilligers op individuele basis. De coördinatie ligt in handen van welzijnsstichting Pulse.

Tot onze spijt moeten we dit jaar een van onze trouwe aanbieders missen: Ysselvaert is, zoals u ongetwijfeld hebt gehoord of gelezen, tijdelijk uit de vaart. Wij wensen deze organisatie veel sterkte en hopen haar het volgend jaar weer in ons midden te hebben.

Met enige trots presenteren wij hier de website voor het Zomerfestijn + 2018. Deze website doornemen is op zichzelf al een feest. Wij hebben het zo ingericht dat u zonder problemen vindt wat er in die vier weken te doen is en u kunt zich daarvoor eenvoudig via de aanmeldbutton inschrijven.

Graag willen wij velen van u ontmoeten bij één of, nog liever, meer van de activiteiten tijdens Zomerfestijn + 2018.

TEAM Zomerfestijn+

Jacques Houben, Hester van Oirschot, Jolanda van Ee, Bart Rietveld, Hans Pillen, Ben Weelink en Trudy Schimmel